Neem contact met ons op
088 567 01 95

Scholing en voorlichting

Dinsdagavond 19 januari 2021 organiseert RoessinghMedinello een geaccrediteerde bijscholing (webinar) voor medische zorgprofessionals met als thema ‘Pijn en het Brein’.

Achtergrond

Eén op de vijf mensen heeft langdurige pijnklachten waarvan een deel somatisch niet voldoende te verklaren is. Er is veel onbegrip bij zowel cliënten als zorgprofessionals. Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten blijkt grotendeels tussen de oren te zitten, maar dan in de zin dat het centrale zenuwstelsel (ruggenmerg + brein) ontregeld is geraakt, en zich overwaakzaam gedraagt. Het oude idee van ‘inbeelding’ is onhoudbaar gebleken op grond van de nieuwste beeldvormende technieken. Recente wetenschappelijke inzichten geven concrete aangrijpingspunten voor verbeterde indicatiestelling en behandeling.

Deze bijscholing heeft tot doel het ‘onvoldoende verklaarde’ begrijpelijk te maken en over te kunnen brengen aan de cliënt/patiënt.
Kosteloze geaccrediteerde bijscholing
Datum: dinsdagavond 19 januari
Start programma 18.30 uur – afsluiting rond 21.30 uur
Accreditatie: toegekend voor Huisartsen – Fysiotherapeuten –Ergotherapeuten.
Dit webinar wordt gegeven door: Annemarieke Fleming, Gezondheidszorgpsycholoog BIG bij cluster Pijn & Gedrag/Reade revalidatie, en auteur van Pijn & het brein (Prometheus 2016; 10e druk 2019) na een introductie van Linda te Brinke, revalidatiearts bij RoessinghMedinello. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier en ontvangt dan per mail, uiterlijk 2 weken voorafgaand aan het webinar, verdere informatie.
NB update 05-11-2020: Inmiddels is de bijscholing volgeboekt. U kunt u alleen nog aanmelden voor de wachtlijst. U krijgt na het webinar een link om achteraf de scholing te kunnen bekijken.