Neem contact met ons op
088 567 01 95

Scholing en voorlichting

Dinsdagavond 6 oktober 2020 organiseert RoessinghMedinello een geaccrediteerde bijscholing voor medische zorgprofessionals met als thema ‘Pijn en het Brein’.

Achtergrond

Eén op de vijf mensen heeft langdurige pijnklachten waarvan een deel somatisch niet voldoende te verklaren is. Er is veel onbegrip bij zowel cliënten als zorgprofessionals. Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten blijkt grotendeels tussen de oren te zitten, maar dan in de zin dat het centrale zenuwstelsel (ruggenmerg + brein) ontregeld is geraakt, en zich overwaakzaam gedraagt. Het oude idee van ‘inbeelding’ is onhoudbaar gebleken op grond van de nieuwste beeldvormende technieken. Recente wetenschappelijke inzichten geven concrete aangrijpingspunten voor verbeterde indicatiestelling en behandeling.

Save the date aankondiging

Deze bijscholing heeft tot doel het ‘onvoldoende verklaarde’ begrijpelijk te maken en over te kunnen brengen aan de cliënt/patiënt.Kosteloze geaccrediteerde bijscholing
Datum: dinsdag 6 oktober 2020
Inloop vanaf 17.30 uur met broodjes
Start programma 18.15 uur – afsluiting 21.30 uur
Tijdsinvestering: ca. 3 uur
Accreditatie: toegekend voor Huisartsen – Fysiotherapeuten –Ergotherapeuten – Oefentherapeuten – Reumaconsulenten – Pijnconsulenten. Alle andere zorgprofessionals zijn ook van harte welkom en krijgen na afloop een officieel certificaat.
Locatie: RoessinghMedinello, Roessinghsbleekweg 165 (1e etage KPC-gebouw).

Deze bijscholing wordt gegeven door: Annemarieke Fleming, Gezondheidszorgpsycholoog BIG bij cluster Pijn & Gedrag/Reade revalidatie, en auteur van Pijn & het brein (Prometheus 2016; 10e druk 2019) na een introductie van Linda te Brinke, revalidatiearts bij RoessinghMedinello.

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier en ontvangt dan per mail verdere informatie. In verband met de 1.5 meter regels ter voorkoming van verspreiding Covid-19 Corona zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max. 24).