Neem contact met ons op
088 567 01 95

Het behandelteam

Het behandelteam

RoessinghMedinello heeft ervaren en veelzijdige teams van professionals, onder leiding van een revalidatiearts. Het team bestaat uit (GZ) psychologen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Dit team werkt intensief samen om de doelstellingen van de cliënt te realiseren. Het gehele traject wordt gecoördineerd door de casemanager. Deze rol wordt door één van de therapeuten ingevuld.

 

Revalidatiearts

Mijn naam is Gerard Heijnen. Ik ben revalidatiearts.  Inmiddels al weer ruim dertig jaar. Heb gedurende mijn carriere wel op alle afdelingen ervaring opgedaan: In ziekenhuizen en revalidatiecentra, op kinderafdeling en de volwassenen, de neurologie en de orthopedie. De laatste jaren ben ik me gaan toeleggen op chronische pijnen de gevolgen daarvan. Met Medinello hebben we een programma ontwikkeld op wetenschappelijk basis, waarin het lukt om mensen met chronische klachten beter te laten functioneren en soms/vaak ook met minder klachten. Wij hebben nu de kans om dit met Roessingh (als RoessinghMedinello…) verder uit te bouwen in uw regio. Wij willen u graag ontmoeten.

 

Behandelaren

Mijn naam is Marjolein Stegeman. Ik werk als fysiotherapeut, casemanager en locatiemanager bij RoessinghMedinello in Enschede. Ik heb de opleiding fysiotherapie gevolgd in Enschede en vervolgens de master Bewegingswetenschappen (Physical activity and health) aan de Universiteit van Maastricht afgerond. Bij RoessinghMedinello onderzoek en begeleid ik cliënten tijdens hun intake- en revalidatietraject. Ik begeleid daar de modules: breineducatie, fysieke training, ontspanning en de evaluaties. Verder ben ik betrokken bij het kwaliteitsmanagement om de geboden zorg zo optimaal mogelijk in te richten voor cliënten en kwalitatief hoogwaardige, passende en betaalbare zorg te meten, verbeteren en borgen. Het is erg prettig om in een team van professionals nauw samen te werken om zo cliënten tijdens een revalidatietraject vanuit verschillende invalshoeken en methodes te kunnen begeleiden. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te reizen, te genieten van andere natuur en culturen, te fotograferen, mountainbiken en hardlooptraining te geven. Ik werk verder nog 1 dag in de week als docent/onderzoeker bij de Master Muskuloskeletaal bij Saxion Hogeschool voor de vakken research en inspanningsfysiologie.

 

Mijn naam is Liny Schoorlemmer. Sinds 1984 werk ik als fysiotherapeut, waarbij ik me in de laatste  jaren steeds meer ben gaan richten op complexe zorg in nauwe samenwerking met psychologen en ergotherapeuten. Bij RoessinghMedinello werk ik in een enthousiast en ervaren team om mensen met chronische klachten te begeleiden naar een betekenisvol leven, met de regie terug in eigen handen. Een geweldige uitdaging om mij hiervoor met mijn collega’s voor in te zetten. Ik begeleid bij RoessinghMedinello mensen in hun revalidatietraject en verzorg  als fysiotherapeut en casemanager de intakes en onderzoeken, evaluaties, de fysieke trainingen en de module ontspanning. In mijn vrije tijd ben ik vaak fietsend, wandelend of hardlopend in de natuur te vinden. Ik hou van yoga en koken en ik maak graag tijd vrij voor ontspannen samenzijn met mijn gezin, vrienden, familie en collega’s.

 

Mijn naam is Anette Weideman. Sinds 1993 werkzaam als fysiotherapeut.  Ik heb altijd al interesse gehad in de totale mens en vind het fascinerend om te zien hoe lichaam en geest met elkaar in verbinding staan. Na enige jaren ervaring vond ik dat ik vanuit de reguliere fysiotherapie onvoldoende mogelijkheden had om mensen met lichamelijke klachten te helpen. Daarom heb ik de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut gekozen en ben in 2009 afgestudeerd. De psychosomatische fysiotherapeut behandelt klachten die ontstaan door spanning, stress en fysieke klachten veroorzaakt op het emotionele, mentale of psychosociale vlak. Omdat iedereen anders reageert op bepaalde levensomstandigheden of ziekte. Na jarenlang zelfstandig te hebben gewerkt in een praktijk werk ik nu met veel enthousiasme in een multidisciplinair team. Ik voel mij helemaal op mijn plek om mij samen met mijn collega’s in te zetten voor mensen met chronische pijn of vermoeidheid. Chronisch pijn is een (vaak) onzichtbare aandoening die de kwaliteit van het leven aantast. Ik vind het mooi om te zien wanneer een cliënt weer vertrouwen in eigen lichaam weet te vinden om vervolgens gericht stappen te kunnen maken richting eigen participatiedoelen. Buiten mijn werk ben ik trotse moeder en zoek ik graag de gezelligheid op. Ik mag graag urenlang met mijn hond te wandelen, houd van lezen en ben regelmatig op de tennisbaan te vinden.

 

Ik ben Aquila Oorlog. ‘Leren leven met pijn’, het klinkt zo eenvoudig, maar niets is minder waar. In mijn werk als psycholoog kom ik met grote regelmaat mensen tegen die worstelen met de beperkingen door pijn- en/of vermoeidheidsklachten. Het is namelijk niet alleen de pijn, maar juist de gevolgen en de manier van omgang met je klachten die invloed hebben op je levensgeluk en daarmee indirect op klachten. Ik heb de studie psychologie gevolgd aan de Universiteit Twente. In 2011 heb ik mijn masteropleiding gericht op positieve geestelijke gezondheid behaald. Inmiddels ben ik een aantal jaren werkervaring verder en is mijn interesse voor de revalidatiezorg alleen maar gegroeid. Als psycholoog probeer ik samen met de cliënt het leven weer zo in te richten dat hij of zij er voldoening uit kan halen en weer levensgeluk mag ervaren.  Dit alles aan de hand van vooropgestelde doelen, welke samen met de cliënt worden opgesteld. Bij RoessinghMedinello voer ik de module psychologische begeleiding uit. In mijn rol als casemanager begeleid ik het traject van cliënten procesmatig en geef ik de module ontspanning.

 

Ik ben Anniek Schilderink en bij RoessinghMedinello werkzaam als psycholoog en casemanager. In Nijmegen heb ik de studie Psychologie gedaan en ik ben nu sinds enkele jaren werkzaam in de revalidatiezorg. Samen met mijn collega’s werk ik in een multidisciplinair team om mensen met chronische klachten te ondersteunen in een zoektocht naar een betekenisvol leven, waarbij de verschillende invalshoeken van de verschillende vakgroepen elkaar aanvullen en versterken. In mijn vrije tijd geniet ik van volleybal, buiten wandelen of sporten, het beluisteren van muziek en het ondernemen van activiteiten met vrienden en familie.

 

Ik ben Cathelijne Nijenhuis. ‘’Het maximale uit het leven halen’’; dat is mijn persoonlijke levensmotto en leidraad voor mijn werk. Sinds het behalen van mijn diploma Ergotherapie in 1999 ben ik werkzaam in de revalidatiegeneeskunde, een werkveld waarin ik het een uitdaging vind om samen met een cliënt op pad te gaan en het maximale uit een individuele situatie te halen. De laatste jaren ben ik mij gaan specialiseren op het gebied Chronische Pijn en Vermoeidheid en Arbeidsreintegratie. Het analyseren van activiteiten en cliënten bewust te laten worden van de gewoonte patronen waarin zij denken en doen, cliënten leren hun mogelijkheden te vergroten, nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen en keuzes te maken die meer plezier, balans en regie geven in het dagelijkse leven, is waar ik mij heel graag mee bezig houd. Bij RoessinghMedinello vervul ik de rol van casemanager en verzorg ik de modules; Balans in de dag, Ontspanning en Gezond weer aan het werk. Daarnaast ben ik praktijkeigenaar van een eerstelijns ergotherapiepraktijk. In de ruim 17 jaar dat ik met mensen werk, die op een of andere wijze, beperkingen en/of klachten ervaren, heb ik veel van cliënten mogen leren, doe ik steeds weer nieuwe ontdekkingen en verwerf ik inzichten die belangrijk zijn bij het helpen ontwikkelen en werken aan nieuw perspectief. Het geeft mij veel energie om, in nauwe en prettige samenwerking met ervaren collega’s, cliënten zijn of haar uitdaging te laten bepalen en deze gezamenlijk na te streven waarbij ik uitga van talenten, krachten en mogelijkheden.

 

Planning – Secretariaat

De planning en administratie van de revalidatietrajecten van RoessinghMedinello worden uitgevoerd door Tim Stevens. Hij is bereikbaar op 088-5670195 of via info@roessinghmedinello.nl.