Neem contact met ons op
088 567 01 95

  • 24/8 Update Covid-19 Corona na vakantie

24/8 Update Corona protocol na vakantie

Personen die net uit een risicogebied (code oranje of rood) terugkomen van vakantie krijgen het dringende advies van het RIVM om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Dat betekent ook dat u als cliënt 10 dagen na aankomst in Nederland niet op onze locatie mag komen, zelfs als u klachtenvrij bent of negatief getest. Tijdens deze periode kunt u uw intake of behandeling middels beveiligd beeldbellen laten plaatsvinden, na deze 10 dagen bent u, indien klachtenvrij met de vaste RIVM basisregels weer van harte welkom.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de RIVM site.

Regels voor testen en thuisblijven bij klachten

Het is belangrijk dat iedereen met corona-gerelateerde klachten zich laat testen. Zo kunnen mensen die in contact zijn geweest met een patiënt snel gewaarschuwd worden en maatregelen treffen om het virus niet verder te verspreiden. Zie voor meer informatie de pagina Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

  • Klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid.
  • Als u uit een risicogebied komt (code oranje en rood) dan dient u bij terugkomst in Nederland eerst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.
  • Laat u testen als u 1 of meerdere van deze klachten heeft. Blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is. Als u ook koorts heeft of benauwd bent, dan blijven ook uw huisgenoten thuis tot de uitslag van de test bekend is. Hebben uw huisgenoten ook klachten? Dan laten zij zich ook testen. U bent weer welkom op locatie als de testuitslag negatief is.

Thuisquarantaine bij thuiskomst uit een risicogebied

Reist u (terug) naar Nederland? Bekijk dan voor vertrek het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor het land waaruit u vertrekt. Daarin leest u of u het dringende advies krijgt 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland. Ook als u geen klachten heeft die lijken op corona of als uit een test blijkt dat u geen corona heeft. Dit dringende advies geldt voor reizigers vanaf 13 jaar. De quarantaine in Nederland kan thuis, maar ook in een vakantie- of tijdelijk verblijf, zoals een hotel. Lees meer.


Terug naar Corona Covid-19overzicht