Neem contact met ons op
088 567 01 95

  • Update gefaseerd hervatten essentiële zorg op locatie

Vanaf maandag 4 mei gaan we heel geleidelijk weer starten op locatie met essentiële zorg. We doen dat met de nodige maatregelen vanuit de landelijke richtlijnen. De zorg zal gefaseerd worden opgestart met enkele afspraken van cliënten die niet in de risicogroep Covid-19 vallen en die volledig (mogelijke) Coronaklachtenvrij zijn. Waar mogelijk maken we nog gebruik van videobellen om onnodig contact, onnodig reizen en daarmee de kans op besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. De screenings blijven telefonisch of middels beeldbellen plaatsvinden. De intakes en behandelingen vinden zo veel mogelijk met videobellen plaats, met een deel op locatie waar dat essentieel is voor kwaliteit van de geboden zorg of het uitvoeren van lichamelijk onderzoek.

Uw casemanager of onze planners nemen in de komende 2 weken contact met u op om hierover afspraken te maken. Indien u 14 mei nog niets van ons gehoord heeft verzoeken we u telefonisch contact met ons op te nemen.

Concrete afspraken

We volgen de landelijke RIVM richtlijn dus houden 1.5 meter afstand, geven geen hand, wassen en desinfecteren onze handen en materialen die u en wij aanraken. Hoesten en niezen in de elleboog. Het is de bedoeling dat u zelfstandig en alleen naar onze locatie komt.

Indien u klachten heeft of iemand in uw thuissituatie heeft klachten dan mag u in geen enkel geval naar de locatie komen. Uw afspraak wordt opnieuw ingepland (als deze niet middels videobellen kan plaatsvinden).

Checklist of u op locatie kunt komen:

Om uit te sluiten dat er geen sprake kan zijn van COVID-19 of dat er sprake is van een verhoogde kans op het besmetten van anderen (cliënten en medewerkers) moeten de volgende vragen met NEE beantwoord zijn:

Heeft u nu corona?

Bent u in thuisisolatie?

Indien u corona heeft gehad: Bent u genezen van corona langer dan 2 weken geleden?

Bent u korter dan 14 dagen geleden in een aangemerkt risicogebied voor corona geweest?

Heeft u symptomen van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen en/of koorts (≥38⁰C)?

Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze klachten?

Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met bewezen corona?

Bent u 70 jaar of ouder?

Heeft u een chronische afwijking of een aandoening waardoor uw afweer verlaagd is?

Veelgestelde vragen

Ik ben nog niet gebeld, maar heb wel volgende week een afspraak, is die op locatie of met videobellen?

  • De behandelingen die gepland staan vinden middels videobellen plaats, tenzij u hiervan vooraf via mail of telefoon op de hoogte wordt gesteld. Onze planners/administratie werkt hard om iedereen te ellen en plannen. Wacht u op een screening, een intake op locatie of start van een behandeltraject en hebt u 14 mei nog niks van ons gehoord, belt u dan voor de zekerheid met ons of mail naar info@roessinghmedinello.nl.

Kan het kloppen dat ik 2 afspraken op een dag heb waarvan één op locatie en één afspraak middels videobellen?

  • Dat kan zeker het geval zijn. Alleen voor de essentiële afspraken plannen we cliënten en medewerkers op locatie. Bijvoorbeeld een fysieke sessie in de oefenzaal en een gesprek met de ergotherapeut met videobellen. We houden rekening met deze situatie door voldoende tijd tussen de afspraken te houden.

De kleedkamer cq. douchegelegenheid is gesloten, waar kleed ik me om?

  • Het is de bedoeling dat u in sportkleding naar de locatie komt en na de tijd thuis doucht als u een fysieke sessie heeft. U kunt een stoel in de zaal gebruiken om uw tas neer te zetten. We vragen u een schone handdoek mee te nemen voor op de oefenmat.

Kan gebruik gemaakt worden van de toilet?

  • U kunt gebruik maken van het toilet indien nodig. Om het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden proberen we toiletbezoeken van bezoekers wel te beperken.

Ik kan niet zelfstandig naar de locatie komen, kan de persoon die me brengt mee?

  • Met het oog op de 1.5 meter afstand regel is het de bedoeling dat cliënten zelfstandig naar de locatie komen en daarbij geen gebruik hoeven te maken van taxivervoer of openbaar vervoer. Indien u door iemand wordt gebracht dan verzoeken we u diegene in de auto of buiten te laten wachten.

Ik wacht op intake of behandeling en val in de risicogroep voor Corona, wanneer kan ik beginnen?

  • We volgen de landelijke richtlijnen en het beleid van Roessingh en Medinello, waarbij we werken met een triagemodel. In de maand mei worden alleen cliënten zonder verhoogd risico indien essentieel op locatie gezien. Na de persconferentie met nieuwe maatregelen vanaf 20 mei bepalen we opnieuw het beleid t.a.v. de andere groepen. U kunt wel uw behandeling en intake middels beveiligd beeldbellen (of telefonisch) laten starten.

Terug naar Nieuwsoverzicht